DIJAGNOSTIČKA PLATFORMA ZA SPORT, FITNESS I REHABILITACIJU

 

NOVA DIMENZIJA PROCJENE STANJA REKREATIVACA, SPORTAŠA I MLADIH

SMART ASSESSMENT pruža kompletnu dijagnostiku rekreativaca, sportaša, djece i svih drugih putem visoko tehnološke integrirane platforme (prve u Hrvatskoj) koja koristi naprednu senzorsku tehnologiju za procjenu vaše ukupne razine spremnosti te utvrđivanja zdravstvenih rizika.

Isto tako objedinjujemo još par suvremenih metoda dijagnostike koje smatramo da će nam dati jasne i precizne informacije o našem ispitaniku.Dijagnostika se sprovodi prije samoga polaska u trenažni proces kao inicijalno testiranje u kojemnam je primarni cilj da se svi upoznaju sa svojim trenutnim sposobnostima, kako vaše tijelo funkcionira u cijelosti te koje su njihovi nedostatci i slabosti i kako ih otkloniti.

Ljudsko tijelo stvoreno je za kretanje. Mišićni i koštano-zglobni sustav stvoreni su isključivo i samo - za pokret. Da bi tijelo bilo zdravo, funkcionalno, snažno i u svom prirodnom tonusu i obliku potreban mu je POKRET.

Svaki pojedinac ima drugačije potrebe u smislu trenažnog procesa te je nužno učiniti različite procjene i testove kako bi se utvrdio optimalan program vježbanja za pojedinca.

ZA KOGA JE NAMJENJEN?

Analiza je namijenjena rekreativcima, sportašima, ljudima u rehabilitaciji, u prevenciji, mladima u sportu i svim ostalima koji žele unaprijediti zdravlje, formu i kvalitetu života.

ŠTO MJERI?

SMART ASSESSMENT obuhvaća pet temeljnih cjelina:

1. FITNESS ASSESSMENT 7 TEST (10-20 min)

Jednostavno, brzo, pouzdano možete utvrditi vaš “FITNESS LEVEL” pomoću 7 testova u samo 15 minuta. Procijenite razinu svoje pokretljivosti, eksplozivnosti, snage, ravnoteže, fleksibilnosti i izdržljivost te se upoznajte sa svojim trenutnim sposobnostima, nedostatcima i slabostima.

 

2. ANALIZA SASTAVA I GRAĐE TIJELA

Detaljnu analizu tijela radimo radimo pomoću TANITA dijagnostičke vage  odnosno monitorom koji izračunava sastav Vašeg tijela jedinstvenom, naprednom tehnologijom dvostruke frekvencije. Ovom metodom TANITA može izmjeriti distribuciju masnog tkiva i mišićne mase unutar tijela, a koristeći segmentalni analizator sastava tijela možemo ustanoviti raspodjelu masnog tkiva i mišićne mase unutar svih pojedinih ekstremiteta i trupa. TANITA monitori su univerzalno prepoznati kao najtočniji monitori dostupni na današnjem tržištu.

3. POSTURALNA ANALIZA (analiza tjelesnog držanja)

Temelj je na kojem gradimo trenažni program. Posturu ili tjelesno držanje definira pozicija svih zglobova u tijelu. Uz naprednu senzorsku tehnologiju kroz 30 tak mogućih obrazaca, utvrđujemo činjenice o mišićnoj (ne)ravnoteži i koštano-zglobnoj usklađenosti. Svako odstupanje od idealnog skeletnog modela zahtjeva poseban pristup u programiranju treninga.

4. FUNKCIONALNA ANALIZA

(procjena kvalitete temeljnih obrazaca kretanja, mjerenje ravnoteže, stabilnosti i pokretljivosti)

5. SPORTS PERFORMANCE ANALIZA

Testiranje mišićne jakosti i mišićne izdržljivosti trupa i ekstremiteta, mjerenje eksplozivne i reaktivne snage nogu i trupa, mjerenje brzine pokreta, brzine sprinta i brzine promjene smjera kretanja, mjerenje aerobne sposobnosti, mjerenje specifično-sportske izdržljivosti (Yo-Yo test ili 30-15 Intermitentni Fitness Test.

 

Shodno našoj detaljnoj analizi I dobivenim informacijama moguće je preciznije izraditi plan i program treninga. Dobiveni rezultati pohranjuju se u našu bazu podatak I oni predstavljaju polaznu osnovu za savjetovanje I usmjeravanje koji programi su najbolji za vas shodno vašem trenutnom stanju. Uz ovakav pristup ćete najbrže ostvariti vaše željene ciljeve.Nakon određenog vremena vršimo procjenu tranzitivnog stanja i radimo potrebne korekcije u programu treninga.

Stručni tim SMART TRAINING & FITNESS CENTRA JOKER pod vodstvom mag.cin. Damira Laštre osnivača Smart Assessmenta stoji vam na Usluzi.