• Adresa: Put Brodarice 6
  • Nazovite nas: +385993243587
  • Email adresa: info@smarttraining.com.hr

DIJAGNOSTIKA SPORTAŠI

DIJAGNOSTIKA SPORTAŠI

DIJAGNOSTIKA SPORTAŠI

Zašto testiranje?

Ako promatramo sportski uspjeh općenito, možemo reći da gotovo u svakom sportu natjecatelj ostvaruje prednost pred protivnikom zahvaljujući svojim boljim antropološkim karakteristikama i razinom motoričko – funkcionalnim sposobnostima.

Da bi se pratio trenažni proces i napredak sportaša te sprječile neželjene sportske ozljede koje su u sportu nezaobilazne, potrebna je kvalitetna i brza dijagnostika koja će utvrditi sve sposobnosti o kojima ovisi sportski uspjeh.

Suvremena dijagnostička aparatura (prva uHrvatskoj) koju primjenjujemo za testiranje sportaša i rekreativaca u STC centru uz primjenu sofisticirane platforme za mjerenje sila, bioelektrične impedancije, kinematički sustavi itd.) omogućava egzaktno praćenje većeg broja parametara koji nam daje mnoštvo podataka a sve radi dobivanja kompletnije slike o individualnoj razini tjelesne spremnosti sportaša.

Naš sustav pruža individualnu kompletnu dijagnostiku sportaša o stanju brzine, eksplozivnosti, agilnosti, fleksibilnost, koordinacije, jakosti, reaktibilnosti, mišićnoj (ne) ravnoteži, koštano-zglobnoj usklađenosti itd.

Dijagnostika se sprovodi prije samoga polaska u trenažni proces kao inicijalno testiranje u kojem nam je primarni cilj da se svi upoznaju sa svojim trenutnim sposobnostima. Dobiveni rezultati pohranjuju se u nas u bazu podataka i oni predstavljaju polaznu osnovu za savjetovanje i usmjeravanje koji programi su najbolji za vas shodno vašem trenutnom stanju.

Drugo i treće dijagnostičko testiranje rade se u razmaku od 3-6 mjeseci da bi se ustanovili pomaci, stagnacije u razini tjelesne spremnosti.


Što obuhvaća dijagnostika?

Svi zainteresirani sportaši i njihovi kondicijski treneri imaju mogućnost kod nas napraviti kompletnu dijagnostiku i shodno tome pomoći svojim sportašima.

Kod nas možete odraditi testiranje mišićne jakosti i mišićne izdržljivosti trupa i ekstremiteta, mjerenje eksplozivne i reaktivne snage nogu i trupa, mjerenje brzine pokreta, brzine sprinta i brzine promjene smjera kretanja, mjerenje aerobne sposobnosti, mjerenje specifično-sportske izdržljivosti Yo-Yo test ili 30-15 intermitentni fitness test.

Naš centar nudi otvorena vrata i suradnju svima koji žele utvrditi svoje slabosti i ostvariti napredak u svome sportu i karijeri.

Svi zainteresirani mogu nas potražiti u sklopu Fitness centra Joker ili kontaktirati na mob: 0993243587.